Maar liefst 3 LimoenGroen sessies op DrupalCamp Ghent
Dit jaar zijn maar liefst drie sessies van LimoenGroen geselecteerd en daar zijn we enorm trots op
Op 23 en 24 november 2018 vindt DrupalCamp Ghent plaats: een jaarlijkse bijeenkomst voor mensen met passie voor Drupal. Het is een conferentie die in het teken staat van kennis delen over Drupal modules, front-end development, use-cases en zaken doen met Drupal. Los van de vele sessies zorgt de organisatie voor goede social events, want Drupal is veel meer dan goede code alleen; de community is minstens zo belangrijk. Niet voor niets kennen we binnen Drupal het gezegde “Come for the code, stay for the community”. En dat is zeker waar! Mede daarom geeft LimoenGroen 3 presentaties op DrupalCamp Ghent.
DrupalCamp Ghent is vergelijkbaar met DrupalJam zoals we dat in Nederland kennen: veel sessies verdeeld over een aantal verschillende tracks. LimoenGroen is op vele conferenties te vinden, zoals DrupalJam, Frontend United, CSS Day, Fronteers, Dev Days, Drupal Business Days, en DrupalCon. Maar DrupalCamp Ghent heeft toch altijd een speciaal plekje in ons hart. Wellicht door de sfeer van Gent - de prachtige gebouwen, sfeervolle grachten en leuke mensen - maar zeker ook door de kwaliteit van de conferentie zelf. De sessies zijn van hoog niveau en er is veel aandacht voor nieuwe technieken en mogelijkheden. De afgelopen jaren zijn we daarom altijd aanwezig, als deelnemer en voor het delen van onze ervaring.
We delen code en kennis
LimoenGroen is één van de Nederlandse Drupal-leveranciers die het meeste code teruggeeft aan de open source ontwikkelgemeenschap. Open source is enkel succesvol als mensen het niet enkel gebruiken, maar ook regelmatig iets teruggeven. Dat kan in de vorm van code zijn, maar er zijn ook genoeg andere manieren. Door het organiseren of sponsoren van evenementen, het faciliteren van code sprints of door het delen van kennis op conferenties. Zoals op DrupalCamp Ghent: dit jaar zijn maar liefst drie sessies van LimoenGroen geselecteerd en daar zijn we enorm trots op:
Quick wins for an accessible website
LimoenGroen vindt het belangrijk dat websites door iedereen goed te gebruiken zijn, ongeacht eventuele beperking. Dat is niet alleen goed voor het vergroten van je doelgroep (25% van de mensen heeft een lichamelijke of geestelijke beperking), maar het zorgt er ook voor dat je website beter gevonden wordt. Google is blind namelijk. In deze sessie geven we bruikbare adviezen om met een paar simpele aanpassingen een website toegankelijker te maken. Ook laten we zien waar het vaak mis gaat: met een klein foutje kan je je hele website al ontoegankelijk maken voor mensen die bijvoorbeeld geen muis kunnen bedienen. Leuk feitje: Marloes spreekt op de plek waar haar Drupal avontuur twee jaar geleden begon. DrupalCamp Ghent 2016 is namelijk de plek waar Marloes Baris heeft leren kennen. Inmiddels werkt ze bijna twee jaar bij LimoenGroen en heeft ze zich ontwikkeld als frontend developer. De sessie is een duopresentatie van Marloes en mijzelf.
De sessie: Quick wins for an accessible website
The Myths, Musts and Migraines of Migrations
Bijna elke organisatie heeft een online presence, vaak niet in Drupal, en soms met flinke hoeveelheden content die niet verloren mag gaan. In dat geval is een datamigratie onvermijdelijk. Migraties zijn complexe dingen. Je krijgt te maken met verschillende bronformaten, bestanden en databases. Er zijn afhankelijkheden en referenties tussen verschillende soorten content. Vervuilde, incomplete of inconsistente data is meer regel dan uitzondering. Oude data moet "gemasseerd" worden tot het in het nieuwe formaat past. Marc deelt in deze sessie zijn kennis van contentmigratie van niet-Drupal naar Drupal. Dit deed hij al eerder op DrupalJam en Drupal Europe.
De sessie: The Myths, Musts and Migraines of Migrations
Open Source Drupal training
Erik Stielstra, oprichter van Wizzlern, traint al jaren ontwikkelaars en eindgebruikers in het Drupal CMS. Bij LimoenGroen is hij senior developer én mentor voor collega-ontwikkelaars. Momenteel steekt hij veel tijd in het Open Drupal Curriculum, een verzameling trainingsmateriaal om Drupal te leren. Het materiaal is volledig open source, en gebaseerd op het lesmateriaal van Wizzlern en het Drupal Apprentice programma. Hij vertelt in zijn sessie over het lesmateriaal: wat is het, hoe gebruik je het en hoe kan je helpen om het te verbeteren.
De sessie: Open Source Drupal training
Tot in Gent!
We zijn dit jaar met 9 mensen aanwezig op DrupalCamp Ghent. Spreek ons gerust aan als je wilt weten hoe het is om bij LimoenGroen te werken, wat we doen en wat die Duurzame Donderdag nou inhoudt. Door onze groene shirts zijn we niet te missen. Tot daar!